Drie keer inspiratie voor te kamperen in Kroatië. LET’S GO CAMPING :)

 Ga naar de eerste de beste site over  ‘voor-en nadelen kamperen Kroatië’. Je krijgt er steevast een onovertroffen recensie van verschillende websites die je om de oren slaan met prachtige zinsbouwen en met een wonderbaarlijke woordenschat. Ik citeer ‘Wakker worden met het geluid van krekels, een heerlijk zeebriesje en uitzicht over een groepje onbewoonde eilanden vanuit je caravan of tent, wie wil dat nou niet? Het overgrote deel van Kroatische campings is omgeven door de natuur en ligt direct aan de zee’.
Oke, dan… Kom maar op … Dit gingen we toch eens even uitvissen.

1. Gedruis en Gewoel

Alle campingplaatsen liggen pal aan de zee. Je betaalt je dus blauw aan een overnachting. En niemand komt er ons bedje opmaken ’s morgens.  Vanaf 40 Euro voor een nachtje, en wat krijg je hiervoor? Meestal een ‘pico bello’ sanitaire ruimte waar de poetsdienst duidelijk overuren klopt. De zee, ergens te vinden aan de rand van de camping, waar de gasten die aan vroegboekkorting doen, zonnebadend liggen voor hun caravan met de zeebries in hun haar. Als je dus ‘last minute’ aankomt gereden zoals wij, beland je op een campingplaats die niemand, echt niemand wil. En moesten we de flessen wijn zo verdelen dat de bus waterpas staat.  Tip : boek op voorhand want ook al is er plaats voor gemiddeld 4000 gasten, het zit er toch snel vol.

2. See the rising sun with no sleep at all

Het is verboden om wild te kamperen. Maar een boete van de lokale politieagent hebben we gelukkig niet gehad. Wie dus durft… Zet je op een idyllische plek en see the rising sun with no sleep at all.

3. The best wines are the ones we drink together

Het binnenland van Kroatië laat niks aan de verbeelding over. Het is even uitpluizen waar we konden kamperen. We wilden meestal weg van de drukte en zochten wat verademing. Je vindt in het binnenland dus meer ‘natuurcampings’. Minder voorzieningen maar rustiger en midden in de natuur. Een paar keer kwamen we terecht bij een lokale wijnboer die zijn domein inrichtte als campingplek.

 Je kunt alleen tijd verspillen, als je vergeet er van te genieten.