Lentewandelingen

Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er over blijft.

Maartse buien, Aprilse grillen… Dat zeggen ze toch? Die grillen mogen van voor mijn part netjes terug opgeborgen worden en laat de lente maar komen. Het wil maar niet lukken met de temperatuur, maar ik wil ‘de haast’ uit mijn hoofd halen en de zon is er gelukkig wel bij. We planden afgelopen weken enkele wandelingen in verschillende gebieden.

Belangrijker dan wie je volgt, is wie naast je wandelt.

Vijf maanden heb ik ons fort alleen bewaakt en ben eigenlijk amper de natuur ingetrokken. Het was dus tijd voor een frisse neus nu we weer met ons twee zijn. En het moet niet altijd ver zijn. Bijna in onze achtertuin zijn er leuke plekken.

Adem in , Adem uit, Laat los, Je bent op de goede weg…

In – en uitademen is met een wandeling in het bos van Hechtel – Leopoldsburg niet zo handig met mijn hooikoorts aanvallen. Kwam ik wat laat achter. Maar kijk, in Hechtel denken ze aan alles. Aan het begin en ook eindpunt, passeer je een fraai plekje. Een troostplek. Samen wordt er aan troost een plek gegeven. Er worden bloembollen geplant vol veerkracht en hoop.

Als je honderd keer zegt dat je het druk hebt, wordt het natuurlijk ook niet rustiger!

Dus tijd voor een bloesemwandeling. Tip van de week…Ga niet in een weekend !!! In de omgeving van Wellen was het rustig op een woensdagnamiddag. Onze bloesemwandeling eindigde bij brouwerij ‘de bottelarij’. Er hoorde een winkeltje bij met zelfgemaakte producten. We namen twee biertjes mee naar huis.

Je hoeft niet sneller te gaan om intenser te leven !

Wie heeft er nog mooie, leuke, spannende, veel te lange, intense, deugddoende of relaxte wandelingen gemaakt? Let me know !!