Hoogtepunten van een weekendje in de Fruitstreek – Borgloon – Haspengouw

  1. KAMPEREN IN STIJL

Ons busje hadden we weer vanonder het stof gehaald. Eindelijk mocht hij nog eens doen waar hij goed in is. Ons brengen naar toplocaties. Dankzij een ‘inside tip’ belandden we op het Wijndomein van Helshoven https://helshoven.be/. We konden kiezen voor een camperplaats op het middenplein of een beetje verder tussen de wijngaarden. Onze keuze sprak voor zich.
Even de plaatselijke boerderij goeiedag zeggen en de even plaatselijke haan melden dat er voor acht uur niet gekraaid wordt. Daarna het domein even checken. En kijk, laat nu net de horeca weer hun deuren openen. Net als wij er zijn, het kan eens meezitten. We konden kiezen tussen het fietscafé, het wijncafé, de loungebar, een hels ijsje en het restaurant ’t Johannietsershof. Het werd de loungebar met een wijn uit het wijncafé gevolgd door een hels ijsje en een dinner bij het restaurant. Ik zette mij in de zon zodat mijn snoet wat kleur kreeg.  Een ideale locatie voor een levensgenieter dus.

Tip : Je kan er ook meedoen met het concept van campermeal. Ze serveren een x aantal gangen tot bij je camper. Check hiervoor http://www.campermeal.be – culinair genieten in uw camper. Ook te vinden op facebook.

2. WANDELEN IN HASPENGOUW

We hadden onze wandelschoenen gepoetst, wandelstokken voor de woestere ondergronden klaargelegd en onze wandeloutfit was gewassen en gestreken. Haspengouw met je mooie landschappen en prachtige wijnrangen… here we come! Er zijn geen woorden of langdradige verhalen meer nodig. Check gewoon de foto’s en plan zelf je trip naar het Haspengouwse landschap.

3. ROUTE MET ‘PIT’ – KUNST IN DE OPEN RUIMTE

Zonder het goed en wel te beseffen kwamen we enkele bekende en minder bekende projecten tegen, midden in de natuur. Misschien had ik beter wat opzoek werk gedaan, dan hadden we wat gerichter kunnen gaan zoeken naar ‘de kunstwerken die de bezoekers anders naar de omgeving laat kijken’. Al fietsend vind je ze allemaal. Wij waren te voet dus ik deel er alvast enkele met jullie.

Meer info vind je op de website  https://www.borgloon.be/route-met-pit-kunst-in-de-open-ruimte

Twijfelgrens

Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken !