I NEED NEVER GET OLD  – 26 Jaar De Schipper!

Een week voor het grote afscheid, het einde van een tijdperk, belandden mijn maat en ik bij de Schipper in de Saloon. Het was voor mij al weer een hele tijd geleden. Die dag was het niet al te druk. De grote menigte vertrok mondjesmaat naar huis en wij bleven nog even hangen. De avond werd gevuld met kostelijke en luisterrijke verhalen. Verhalen over vroeger, verhalen over nu en verhalen over vrienden en vriendschap. We deelden whisky, grappa en profiteerden samen van de bijna laatste warme zomerdag.

Met die verhalen in mijn broekzak vertrok ik naar de laatste openkelderdag. De sfeer zat goed en de bezoekers trotseerden de miezerregen. Samen met mijn maat maakten we die dag een fotoreportage.

Ik zag mensen zingen en dansen, vrienden elkaar omhelzen en klinken op de Schipper. Ik zag Marc en Krisje genieten. Wat een feest!


En dan is er nog zijn team. Een groep vrienden die eindeloos klaar staan om te helpen in de Saloon.  Deze bende bracht De Schipper nog een laatste ode. En plots kwam alles akelig dichtbij. De laatste dag, een laatste lied.

Iedereen bekwam van de emoties, de Schipper schoot het publiek in en zorgde terug voor de juiste sfeer. Tranen werden gedroogd, een band speelde het dak eraf en de DJ draaide plaatjes tot de avond viel in de Saloon. NEVER FORGET THE GOOD TIMES !!

We didn’t realize we were making memories,

We just know, we were having fun!